- 2016Festa del mercat a la plaça
L’any 2016 va ser el primer any en què es dóna un tomb a la inauguració: es realitza en divendres la tarda, no en dissabte al matí, perquè la ciutat ja està de Festa i amb el mercat de parades en marxa, i això permetrà fer més activitats durant el cap de setmana.
És l’any del centenari de l’avarada del vapor Anita, l'últim vaporet que va navegar per l'Ebre, símbol de la navegació pel riu i el més recordat.
També enguany és el primer en què s’aprofita aquest augment d’activitat en divendres la tarde per a endegar una activitat que s’acabaria consolidant: “Tasta el Mercat de nit”.
Els espectacles en els locals socials continuen renovant-se i oferint treballs de teatre, dansa, cant i música, fidels a l’època de l’Amposta centenària.
El format del programa canvia també, ja no amb llibrets de format petit, sinó amb format de diari, inspirant-se en els diaris de l’època, amb 20 pàgines plenes d’informació i documentació històrica sobre la Festa, i amb un programa de mà a les pàgines centrals, que permet separar-se de la resta del diari per a la seva consulta.
- Festa del mercat a la plaça2017
La novena edició, celebrada del 19 al 21 de maig de 2017, es prepara amb temps per renovar amb força la seva imatge i difusió i promoció, tant a nivell local com a les terres de l’Ebre i a la resta de Catalunya.
La Festa del Mercat es fa present amb parades a festes i fires modernistes com la de Terrassa, la més important de Catalunya. També a d’altres fires, com ExpoEbre, B-Travel (la Fira del Turisme de Barcelona)... i també es potencia la promoció en mitjans de comunicació, tant a la TV (programes de les tvs de les terres de l’Ebre, la xarxa de televisions locals de Catalunya) com a diaris i setmanaris (especial a l’Ara, a L’Ebre i d’altres), a revistes especialitzades (Sàpiens, Descobrir...), i a mitjans de comunicació digitals, com l’Aguaita.cat, Surt de casa, etc., amb articles especials, anuncis i banners.
És també el primer any en què es crea l’Espai de Fires i Festes de principis del segle XX, per establir llaços amb altres festes d’aquesta època i ajudar-nos mútuament a difondre’ns. Aquest any van estar-hi les fires modernistes de Carcaixent, de Sant Joan de Vilatorrada i les festes del Riu de Móra d’Ebre i el Viatge al passat planer de Santa Bàrbara.
L’arribada de la llum va significar un esdeveniment de gran rellevància per la ciutat. Va canviar la vida quotidiana, l’economia, la tecnologia de les indústries i molins... en definitiva, la modernització en tots els àmbits.
La festa s'ha fet gran: noves activitats i reptes
La festa s’ha fet gran! (2016-2017)
Categories del blog
Últimes publicacions
ENLLAÇOS A LES XARXES SOCIALS