La fira d'artesania i el comerç

El Mercat d’època és un dels eixos de la Festa. Recrea les parades ambulants del mercat de primers de segle XX. S'agrupen al carrer Major, plaça de l'Ajuntament, carrer Nou i carrer Corsini. És l'eix central de la festa i l'element que li dona nom. Molts dels paradistes són d’Amposta i d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre, i també en venen d’altres contrades.

El comerç també té s’implica amb la Festa participant al Concurs d’Aparadors, que enguany estarà inspirat en els 10 de Festa del Mercat. Hi participen més d’una quarantena d’aparadors.

Llegeix més: La fira d'artesania i el comerç

La Drogueria Ampostina guanya el Concurs d'Aparadors (2013)

concurs-aparadors-primerLa Drogueria Ampostina, situada al carrer Beat Oriol, va resultar guanyadora del segon Concurs d'Aparadors de la Festa del Mercat a la Plaça. El segon premi va recaure en l'aparador de Casa Chordà que està a l'Avinguda de la Ràpita i el tercer premi en la Pastisseria Pous. A més, el jurat va atorgar un accèssit a l'aparador de Finques Farnós, al carrer Corsini.

En aquesta segona edició del Concurs d'Aparadors, es van repartir tres premis, a diferència de la primera de l'any anterior, en la que només hi havia un sol premi. El concurs el convoquen conjuntament les àrees de Comerç i Cultura, com a acte final del curs l'Art de Fer un Aparador que s'imparteix a l'Escola d'Art a càrrec de l'escenògrafa Maria Pons, i que és gratuït per a tots els comerciants que hi vulguin assistir. En aquesta edició hi han participat una vintena de comerços de la ciutat. A més, dins els actes de la Festa del Mercat a la Plaça es va organitzar un recorregut en trenet amb una guia per poder visitar tots els aparadors inscrits al concurs de manera que, a banda de la decisió del jurat, els ciutadans poguessin valorar per ells mateixos el bon treball fet pels comerciants ampostins a l'hora d'ambientar els aparadors de les seves botigues amb elements i temàtiques de principis del segle passat.

La Drogueria Ampostina, guanyadora del concurs, va aprofitar els tres aparadors de què disposa per establir tres ambients diferenciats que tractaven la matança del porc, els estris i elements de les planxadores i l'ensenyament a les escoles de l'època.

Llegeix més: La Drogueria Ampostina guanya el Concurs d'Aparadors (2013)

Concurs d’Aparadors de la Festa del Mercat (2013)

planol-aparadorsUn total de 27 establiments de la ciutat participen en el segon concurs d'aparadors de la Festa del Mercat, una iniciativa conjunta de les regidories de Cultura i Comerç. En aquesta ocasió, el jurat del concurs repartirà tres premis de 150, 100 i 50 euros cadascun que s'entregaran als guanyadors el divendres a la tarda.
El jurat avaluarà els aparadors que els comerços inscrits hagin elaborat inspirant-se en els elements de principis de segle, així com la seva originalitat i correcta ambientació.
Amb el concurs d'aparadors es materialitza el contingut del curs d'aparadors que es va realitzar recentment i que va impartir la dissenyadors i escenògrafa Maria Pons.
El jurat del concurs el conformen tècnics del Museu de les Terres de l'Ebre, personal docent de l'Escola d'Art i Disseny d'Amposta i especialistes en el món dels treballs manuals.

Curs: L’art de fer aparador (2013)

Curs d'aparadors

L’àrea de Comerç de l’Ajuntament d’Amposta en col·laboració amb la Regidoria de Cultura va organitzar la segona edició del curs L’art de fer aparador del 4 de febrer a l’11 de març a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, amb la participació de 22 assistents entre artistes, dissenyadors i comerciants.

En aquesta segona edició es va apostar per fer de l’aparador un espai per a la promoció del comerç i el turisme local a partir de temàtiques relacionades amb el territori: els costums, el paisatge, les tradicions, l’artesania o les festes. Una metodologia de curs més pràctica sense oblidar els fonaments conceptuals per ser capaç d’emetre missatges eficients a través de l’aparador.

El curs L’art de fer un aparador vol ser un espai i un temps de trobada d’un grup de comerciants on exposar les seves problemàtiques, suggerir possibles solucions i proposar accions com La ruta dels aparadors per a La festa el mercat a la plaça. 

Cercar

Segueix la Festa!