Anita inaugurarà la Festa del Mercat

Enguany, les Terres de l'Ebre commemoren el centenari del vapor Anita, l'últim vaporet que va navegar per l'Ebre. En la vuitena Festa del Mercat se li ha volgut donar rellevància a aquest fet , convertint el centenari de l'Anita i la navegació fluvial en general, l'eix temàtic central. És per això que serà Ana Roca, Anita, la dona de Lluís G. Pons, propietari del vapor, l'encarregada de pronunciar el pregó de la Festa. Aquest personatge històric enguany estarà encarnat per Clara Salvadó, propietària de la llibreria la Gavina. "És una manera d'homenatjar a Clara, que enguany es jubila, i tanca aquesta llibreria", assenyala la regidora de Cultura, Inés Martí.

La inauguració arrancarà a les 18.45 hores amb l'arribada d'Anita amb un vehicle d'època pel Pont Penjant, tal i com destaca l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. "Una dona com Anita, no pot arribar en carro i matxo", diu amb una rialla Tomàs. A les set de la tarda està prevista l'arribada d'Anita a la plaça de l'Ajuntament, on la rebran les autoritats per iniciar l'acte d'inauguració.

Després del pregó, el toc d'inici de la festa i el cant de l'himne ‘Oh Amposta', el seguici, encapçalat per Anita i acompanyat per la Banda de la Fila, les Corals Aquae, Sant Jordi i Cor de la Lira i el grup Sanfaina, anirà fins al Mercat Municipal. Allí tindrà lloc el Tasta el mercat de nit per la Festa, una activitat que organitza l'Associació de Venedors del Mercat i l'Àrea de Comerç i Mercat Municipal de l'Ajuntament d'Amposta i on està previst que els venedors del mercat serveixin unes 6.000 degustacions (per un preu de tres euros la tapa amb beguda). Tot plegat estarà amenitzat per la música de la Big Band de la Filha.