COMENÇA UN NOU TALLER D’INDUMENTÀRIA TRADICIONAL

Més de 25 persones inscrites en el II Taller d’indumentària tradicional de la Festa del Mercat a la Plaça

Un any més estem preparant la Festa del Mercat a la Plaça, que es celebrarà els dies 13, 14 i 15 de maig de 2011. Dins dels diversos tallers formatius per a la Festa (el desembre passat ja van començar també els tallers de balls i el taller de teatre, integrats dins del programa “Tallers per a la Festa” del Departament de Cultura i gestionats per La Ségola en l’àmbit de les Terres de l’Ebre), el dimarts dia 15 de febrer va començar el Taller d’indumentària tradicional II, organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Amposta.

El taller, gratuït, consta de 18 sessions, fins a mitjans abril, de 2 h. cadascuna, tots els dimarts i dimecres, de 15:30 a 17:30 h, i es fa a la sala annexa del vestíbul de la Biblioteca S. Juan Arbó.

El taller consta de classes pràctiques per fer els patronatges i confeccionar diversos vestits i peces de roba de primers de segle XX, relatius a oficis tradicionals (“sereno”, cambrer, mossèn, etc.) i als espectacles previstos per a la Festa d’enguany (sarsuela, varietés, espectacles nocturns, etc.).

Així mateix, aquesta nova edició del taller recupera els patronatges i els vestits realitzats en el primer taller d’indumentària  (de dona, home i xiquets), els quals estan exposats en la mateixa sala, per si s’han de fer nous vestits utlitzant aquells patrons. L’objectiu d’aquest segon curs d’indumentària és també conformar, amb totes les persones inscrites, un “banc” de modistes on la gent d’Amposta es pugue adreçar i contactar amb elles, per fer-se els vestits per a la Festa.

La il•lusió i entusiasme de les modistes i persones que s’han inscrit al taller, impartit pel dissenyador i modisto Andrej Mikulasek, es tradueix en una nova activitat de participació ciutadana ben activa, per preparar ja la III edició de la Festa del Mercat a la Plaça.

Cercar

Segueix la Festa!