A LA VENDA EL DVD DE LA FESTA DEL MERCAT A LA PLAÇA EDITAT PER L’ÀREA DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT D’AMPOSTA

El documental de la Festa del Mercat a la Plaça d’aquest 2010 es va presentar el dissabte 21 d’agost a la plaça de l’ajuntament, dins els actes de Festes Majors de la ciutat.

El públic va omplir la plaça de l’ajuntament d’Amposta el darrer dissabte de Festes Majors per visionar el documental de la Festa del Mercat que va tenir lloc el passat mes de maig. Espill de moltes hores de recerques, de treballs de preparació i muntatge d’activitats, el vídeo constitueix el resultat de la feina de moltes persones i entitats que van fer possible la celebració de la segona edició de la Festa del Mercat, després que en el primer any ja fos tot un èxit, dins els actes de commemoració del Centenari de l’atorgament del títol de Ciutat a Amposta (1908-2008).

L’edició del DVD recull totes les activitats que es van fer els dos dies de la Festa, 22 i 23 de maig del 2010: concerts i cercaviles, corals, jotes, jocs tradicionals, visites guiades, tallers, espectacles de teatre, música i dansa, etc., realitzades pels carrers i places del nucli antic i en locals socials, inspirades en l’Amposta de principis del segle XX.

El documental esdevé, doncs, una memòria exhaustiva de les activitats, i la seva edició vol ser també un reconeixement a totes les entitats i persones que van fer possible la celebració de la Festa. El DVD conté un menú on hi ha el vídeo general de la Festa (42’’) i la sarsuela “Ja tenim Pont” íntegra (58’’), com a espectacle de gran format en la que s’ha treballat molt durant els mesos anteriors, i que va esdevenir un dels plats forts de la Festa, tant pel nombre de persones, entitats i empreses implicades com en la complexitat tècnica de l’escenificació de la sarsuela.

El documental ens transporta per unes hores a l’ambient de la Festa, a través de música, sons i imatges emotives de la Festa i del mercat d’artesans i oficis tradicionals que es va fer pels carrers del nucli antic d’Amposta, i que Santi Valldepérez (Filmsnomades) ha realitzat copsant de manera molt subtil l’esperit i essència col•lectiva de la Festa.

El preu de venda del vídeo és de 5 €, i es pot adquirir a les llibreries, botigues d’articles musicals i a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d'Amposta.

Cercar

Segueix la Festa!