La quarta Festa del Mercat a la Plaça busca la consolidació amb més activitats i espectacles renovats

Amposta es prepara per a la quarta edició de la Festa del Mercat a la Plaça que tindrà lloc del 18 al 20 de maig i que busca consolidar-se incorporant noves activitats, millorant les que ja s'han dut a terme en altres edicions i renovant tots els espectacles.

Durant tres dies, Amposta s'endinsa en els seus orígens com a ciutat, retornant a l'any 1908, de manera que els carrers i places del casc antic recuperen l'aparença que tenien a principis del segle XX.  Arribada la quarta edició, el repte que es persegueix des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Amposta és la consolidació de la festa per tal que esdevingui un referent a les Terres de l'Ebre i obtingui projecció fora de les nostres comarques. Amb aquest objectiu s'han renovat completament els espectacles que s'ofereixen durant la festa, de manera que tant els guions com els números musicals de les Varietés que tenen lloc al Casino, com l'espectacle de cabaret Ampolino a la Fila s'estrenaran de nou. Cal afegir que la sarsuela que es podrà veure enguany és La Verbena de la Paloma, seguint amb la línia d'oferir un espectacle d'aquest gènere de la mà dels alumnes dels tallers de balls de principis de segle i del taller de sarsuela.

Per segon any consecutiu es projectarà una pel•lícula de cinema mut amb música de piano en directe però enguany s'estrenarà una pel•lícula original titulada “L'herència de l'avi Gisbert” amb actors de les Terres de l'Ebre i que és una idea original de les productores ampostines DDFilms i Filmsnómades. La pel•lícula s'ha rodat íntegrament a l'illa de Buda i la música que sonarà en directe és del compositor ampostí Tomàs Simón.

En total unes 700 persones participen activament en la Festa del Mercat, ja sigui a les parades d'artesans i productes típics, als espectacles com a actors, ballarins, figurants o als concerts i activitats diverses que es fan al carrer. Cal destacar també la col•laboració de diverses entitats de la ciutat com les bandes de música, les escoles de dansa, o l'associació de restauradors entre moltes altres.

Pel que fa a les activitats, per primer any, el riu Ebre serà un dels espais de la festa, ja que s'ha organitzat un recorregut en vaixell des d'Amposta fins a l'Illa de Buda i també una regata de muletes, donat que la festa convidada són les regates d'embarcacions que tenen lloc a Móra d'Ebre.
Ajuntament d´Amposta > informació oficial > La quarta Festa del Mercat a la Plaça busca la consolidació amb més activitats i espectacles renovatsA més, s'ha organitzat un concurs d'aparadors en el que participen més de 30 establiments de la ciutat i es posaran plaques distintives als 4 comerços de la ciutat que tenen 100 anys o més.
A banda d'aquestes activitats, els tres dies de la festa estarà instal·lat el mercat de parades d'artesans i oficis tradicionals que recreen les parades ambulants del mercat a primers de segle XX, i que es distribueixen per les places i carrers del nucli antic i que estaran obertes divendres tarda (de 16 a 22 h.), dissabte i diumenge (de 10 a 22 h).

La inauguració oficial de la festa tindrà lloc dissabte al matí i anirà a càrrec de Miquelet Setencàrrecs, el personatge dels contes infantils creat per l'ampostí Jesús Serrano i que és un nen que viu les seves aventures a l'Amposta de principis de segle. Com ja és habitual, l'acte d'inauguració comptarà amb la interpretació de l'himne Oh! Amposta a càrrec de la banda de música de la Unió Filharmònica i de les corals d'aquesta entitat i de la Lira Ampostina.