Com era habitual en moltes viles i ciutats, el mercat setmanal tenia lloc a la Plaça Major, on hi havia l’edifici de l’ajuntament i l’església. La celebració del mercat comportava un important moviment de gent, carros i tartanes del poble i d’altres vinguts de les poblacions properes, que entraven i sortien pels carrers propers a la plaça. Algunes fonts indiquen que, en el segle XIX, a Amposta es feia els diumenges i posteriorment va passar als dimarts.
Les parades venien fruites, verdures, llegums, aviram, objectes de llauna o de fibres vegetals, confeccions i metratge entre d'altres.
Al c. Sant Antoni s’instal·laven les parades de venda de carn, i a l’edifici de la peixateria de la Pl. de l’Aube, el despatx de peix.
L’activitat comercial d’Amposta també es concentrava en els carrers del nucli antic, on vivia la major part de la població: botigues de queviures, de roba i teixits, forns, carnisseries, barberies, farmàcies, estancs, etc.
Hi havia, per exemple, les botigues d’Escrivà, la botiga de queviures de Josefa la Melsa, la de Poquessalses-després sastreria Escrihuela- i altres botigues de queviures com les de Pepa, la Monera o Teresa. També hi havia, entre d’altres, la farmàcia Ferré (1874) o els magatzems El Siglo.